Vreme schimbătoare în țară. Ce temperaturi ne așteaptă în acesată perioadă

Miercuri apar ceva nori, poate și 2, 3 stropi de ploaie în jumătatea sud-estică, dar în ansamblu avem vreme bună și temperaturi mai ridicate decât ar fi normal.

Maximele pleacă de la 8 grade pe litoral și ajung la 17…18 grade în vestul țării.

În Bărăgan și Dobrogea vântul devine activ. E posibil să picure trecător, iar la malul mării temperaturile se mențin mai scăzute decât în restul țării.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei găsim vreme bună, înnorări trecătoare și un pic de vânt. Ploile apar cu totul izolat, iar temperaturile pierd 1 grad…2 față de marți.

În nordul Moldovei și în Bucovina domină vremea frumoasă, nu prea sunt semne de ploaie, iar pe la amiază se ating în jur de 13…14 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem soare și atmosfera plăcută găsim vreme frumoasă. Puțini nori și vânt destul de liniștit. Este frig dimineața, dar pe la amiază se ating în jur de 12 grade.

Și în ținuturile vestice, avem vreme rece în primele ore ale zilei. Apoi se încălzește treptat, maximele ajung pe la 13…14 grade și domină atmosfera cu soare.

În Transilvania este foarte frig dimineața, apare și bruma, iar în depresiuni este ger. Mai târziu, soarele dezmorțește atmosfera și temperaturile depășesc 10 grade peste tot.

Și în Oltenia avem o după-amiază plăcută, cu soare și temperari mai ridicate decât marți. Maximele urcă spre 15 grade, iar în noaptea de miercuri spre joi scăpăm de minimele negative.

Se încălzește și în ținuturile sudice. Temperaturile câștigă 3…4 grade față de ziua trecută și o să avem vreme frumoasă, câțiva nori și vânt domol.

În București, miercuri avem vreme schimbătoare, mai mulți nori și vânt activ. Nu sunt anunțate ploi, dar va fi puțin mai răcoare decât marți și vom avea cel mult 13 grade. În noaptea de miercuri spre joi se înseninează, iar la marginea orașului temperatura ajunge la minus 1 grad.

La munte

În schimb, la munte se încălzește ușor în majoritatea masivelor. Domină timpul frumos și doar prin Orientali, dimineața, sunt ceva condiții de lapoviță. Vântul suflă mai tare pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile

București

Joi prindem vreme frumoasă, cer senin și temperaturi în creștere. Pe la amiază se ating 16…17 grade, iar în noaptea de joi spre vineri se înnorează din nou.

Vineri se mai încălzește puțin. Maxima ajunge pe la 18 grade, o valoare de aprilie și o să avem o zi destul de plăcută, deși nu scăpăm de nori.

Și sâmbătă o să fie cald, dar vântul devine tot mai insistent. Pe seară vin și ploile, iar din a doua parte a nopții, apar condiții de lapoviță și chiar ninsoare.
La munte

Joi se mai încălzește puțin și o să avem o zi destul de însorită și câțiva nori de ploaie în nordul Carpaților Orientali.

Vineri continuă să se încălzească, însă norii se înmulțesc, îndeosebi în masivele nordice și estice, unde spre seară apar câteva ploi slabe.

Sâmbătă se schimbă vremea. Se răcește, va cădea lapoviță în cea mai mare parte a zonei montane, iar pe timpul nopții vor domina ninsorile.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here