Coronavirus, primele semne: “Aceste simptome apar imediat după infectare”

Există numeroase informații cu privire la contagierea cu coronavirus, iar specialiştii ne spun primele semne la care să fim atenţi. 

În general se știe că se manifestă „ca o gripă”, cu febră, tuse, greutăți de respirație. Dar alte simptome nu trebuie neglijate, afirmă Dr. Hendrik Streeck, un virolog din Bonn, care coordonează investigațiile pe coronavorus în Heinsberg, din Renania de Nord-Westfalia, cel mai important focar al epidemiei din Germania. Dr. Streeck a acordat un interviu pentru Frankfurter Allgemeine, în care spune că a găsit alte două simptome care nu ar trebui să fie trecute cu vederea în niciun fel, pentru că sunt frecvente în rândul pacienților care s-au testat pozitiv.

Pierderea simțului mirosului și a gustului ar putea fi două dintre simptomele care se manifestă cu infecția cu coronavirus Sars-CoV-2.

„Din aproape toate persoanele infectate care au fost intervievate (și este vorba despre o sută) cel puțin două treimi au raportat că și-au pierdut simțul mirosului și pe cel al gustului timp de câteva zile.

Această absență este atât de puternică încât o mamă nu a putut să perceapă mirosul scutecului murdar al copilului. Alții nu mai miroseau șamponul și mâncarea începea să nu mai miroase a nimic. Încă nu putem spune exact când apar aceste simptome, dar se manifestă imediat după infectare.”, a declarat dr. Streeck.

În plus, medicul informează și despre un alt semnal de alarmă, și anume diaree, pe lângă tuse uscată și febră. Diareea pare a fi un simptom comun pentru 30% dintre persoanele infectate.

Medicul adaugă: „tractul gastro-intestinal poate fi atacat, chiar dacă nu știm sigur. Ce știm este că virusul pătrunde în celula gazdă prin intermediul receptorului ACE-2: multe celule de țesut au acest receptor și, prin urmare, ar putea fi atacate”.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here