Cod Portocaliu de ninsori și viscol în Olt, din această noapte. Autoritățile județului au intrat în ALERTĂ. Primele măsuri

Autoritățile județene din Olt au luat măsuri sporite pentru vremea rea anunțată de meteorologi din această noapte, când sunt așteptate ninsori abundente și viscol. Județul Olt va intra, la ora 02.00, sub Cod Portocaliu.

Pentru prevenirea și gestionarea acestor fenomene, prefectul județului Olt, Florin Constantin Homorean, a dispus autorităților locale mai multe măsuri.

El a cerut activarea Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, avertizarea populației, sprijinirea cetățenilor aflați în situații critice, asigurarea permanenței la sediile primăriilor, menținerea unui contact permanent cu furnizorii de utilități publice (energie electrică, apă, anal, gaze etc.) și asigurarea circulației rutiere și pietonale pe drumurile și trotuarele aflate în administrare.

Totodată, s-a solicitat administratorilor drumurilor naționale și județene asigurarea circulației rutiere în bune condiții, cu accent deosebit pentru  zonele critice.

Pentru o bună funcționare a serviciilor de utilități publice către populația județului Olt, s-a cerut furnizorilor să intervină, cu promptitudine, în cazul în care sunt semnalate întreruperi  în asigurarea acestora.

În acest context meteorologic, s-a dispus Direcției de Sănătate Publică și Serviciul Județean de Ambulanță Olt luarea măsurilor ce se impun pentru asigurarea serviciilor medicale pentru cetățenii județului.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Olt sunt pregătite să intervină pentru sprijinirea cetățenilor și gestionarea tuturor situațiilor de urgență ce pot apărea, se precizează într-un comunicat al prefecturii.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meterologică COD PORTOCALIU pentru Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, valabilă pentru intervalul 23 martie 2020, ora 02.00 –  25 martie 2020, ora 10.00, fenomenele vizate fiind ninsori abundente, strat de zăpadă consistent și viscol.

Se vor înregistra ninsori abundente 30-50 l/mp, iar vantul va atinge 60-70 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here