Înghesuială în faţa bisericilor şi împărtăşanie cu aceeaşi linguriţă în plină pandemie de coronavirus/ VIDEO

Sursa foto: romaniatv.net

A fost înghesuială în curtea catedralei mintropolitane ortodoxe din Piața „Avram Iancu” din Cluj-Napoca în plină epidemie de coronavirus. Oamenii nu au luat în serios regulile impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus. Mai mult, la final sute de oameni au fost împărtăşiţi cu aceeaşi linguriţă. 

Bătrâni, tineri, părinţi cu copii, cu toţii s-au adunat duminică în curtea catedralei mintropolitane ortodoxe din Piața „Avram Iancu” din Cluj-Napoca în plină epidemie de coronavirus.

Nu doar la Cluj românii au mers la biserică. Şi în Capitală curţile bisericilor au fost duminică pline de oameni care au dorit să asiste la slujbă.

IPS Andrei, despre împărtășirea cu o singură linguriță! „De o mie de ani s-a procedat tot aşa!”

Înalt Prea Sfinţitul Andrei, mitropolitul Clujului a declarat pentru Cluj24.ro că începând de luni, bisericile se vor închide complet.

Despre împărtăşirea tuturor credincioşilor cu o singură linguriţă, mitropolitil a spus: „Aşa s-a procedat de o sută de ani, ca oamenii care vin la biserică, credincioşii noştri să fie împărtăşiţi cu o singură linguriţă. Nu îi obligă nimeni pe credincioşii să vină să se împărtăşească. Până acum nu ne-am gândit la aşa ceva. Trebuie să fim atenţi, asta e clar, molima asta e periculoasă. Eu cred că credincioşii pot evita să se împărtăşească. (…) Am dat deja o circulară bisericească în care am comunicat că preoţii nu mai pot face slujbe în prezenţa oamenilor. Doar preotul şi cantorul vor fi în biserică. Unde se poate le-am spus slujitorilor să transmită pe facebook. Noi de exemplu vom transmite la radio Renaşterea iar Patriarhia, la televizor, pe TV Trinitas”.

CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. DOI pacienţi infectaţi cu COVID-19 AU MURIT. 433 de cazuri raportate până duminică, 22 martie

Autoritătile române au anunţat duminică la prânz că un al doilea pacient infectat cu coronavirus a decedat în România. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 74 de ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă. De asemenea, GCS a anunţat că până duminică, 22 martie, au fost înregistrate în România 433 persoane infectate cu coronavirus.

Nunţi, botezuri, înmormântări doar cu maximum 8 persoane. VEZI ORDONANŢA MILITARĂ

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, sâmbătă seară, că a fost emisă o ordonanţă militară, care prevede mai multe măsuri menite a limita răspândirea coronaviruslui pe teritoriul României. Ordonanţa prevede printre altele că se pot oficia slujbe religioase în lăcașurile de cult fără accesul publicului, iar acestea să fie transmise online. De asemenea, ordonanţa prevede că se pot oficia botezuri, cununii şi înmormântări cu condiţia ca la acestea să participe maximum 8 persoane.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here