Județul Olt, sub COD PORTOCALIU de ninsori abundente și viscol/ FOTO

Sursa foto: digi24.ro

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică COD PORTOCALIU, valabilă în intervalul 23 martie, ora 02:00-25 martie, ora 10:00, pentru mai multe județe, printre care se numără și Oltul.

Fenomenele preconizate sunt ninsori abundente, strat de zăpadă consistent și viscol.

„În intervalul menționat, în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40-55 km/h, iar în Carpații Meridionali, în județele Olt și Teleorman, precum și în sudul județelor Vâlcea și Argeș, rafalele vor atinge 60-70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității”, informează ANM.

Avertizarea a fost transmisă Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din județ și instituțiilor din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Pe timpul avertizării, conform prevederilor legale în vigoare, este obligatorie asigurarea permanenței, cu personal specializat, la sediile primăriilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here