Ludovic Orban, la al doilea test pentru coronavirus. Când revine la Palatul Victoria

În această situaţie, premierul îşi va încheia perioada de izolare de 14 zile, iar de marţi îşi va relua activitatea curentă la Palatul Victoria.

Miercuri urmează să aibă loc o nouă ședință a Executivului.

Ludovic Orban  s-a autoizolat la Vila Lac  1 după ședința Biroului Politic Naţional al PNL din 9 martie, când  s-a numărat printre persoanele care au avut contact cu senatorul de Constanța Vergil Chiţac, diagnosticat cu coronavirus. Cu o zi înainte, de 8 martie, Chițac participase la o petrecere cu 400 de femei din comunitatea musulmană.

După câteva zile, senatorul a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, astfel că toți participanții s-au autoizolat din acel moment.

Premierul a făcut primul test pentru COVID-19 pe 13 martie, rezultatul fiind negativ.

Pe 13 martie, Chițac a fost adus la Spitalul Județean Constanța. Senatorul este internat la Terapie Intensivă. Pe numele său a fost deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce a infectat mai multe persoane cu COVID-19.

Vergil Chiţac a participat la o reuniune NATO la Bruxelles în perioada 17 – 19 februarie,  iar pe 6 martie Secretariatul general al Adunării NATO a emis un document, în care participanţii erau anunţaţi că unul dintre membrii delegaţiei franceze a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Chițac nu a anunțat autoritățile și susține că a aflat de document după trei zile, chiar în ziua reuniunii PNL, și că a vorbit cu un  medic, care i-a spus să stea liniştit dacă nu are simptome.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here