Ninsorile și viscolul iau cu asalt întreaga țară. Zonele cele mai afectate de vremea rea

Vor fi ninsori destul de serioase şi viscol la munte şi în ţinuturile sudice. În Dobrogea vor domina ploile, în rest o să ningă slab, dar vântul va avea intensificări peste tot.

Maximele pleacă de la -2 grade în depresiuni şi se opresc la 6 grade pe litoral, însă din cauza vantuli vom resimţi valori mai scăzute de atât.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea și Bărăgan se anunţă o zi tare neplăcută, cu vânt intens, lapoviţa şi ninsoare, dar şi ploi în zona Dobrogei. Temperaturile continuă să scadă şi vor fi cel mult 6 grade în deltă şi pe litoral.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei o să ningă, apare trecător lapoviţa şi vântul va agita atmosfera. Temperaturile, mult mai scăzute decât ar fi normal, se opresc pe la 3-4 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim atmosfera închisă şi rece. O să ningă din când în când, se înteţeşte şi vântul, iar temperaturile nu vor trece de 3-4 grade.

Vreme de iarnă şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş: cer acoperit, fulguieli trecătoare şi temperaturi în scădere. Pe la amiază vor fi 2-3 grade în termometre, iar la noapte -4, -5 grade.

Ninsorile nu ocolesc nici vestul ţării, iar în sudul Banatului vor lăsa un strat mai consistent de zăpadă. Se porneşte şi vântul, care va viscoli trecător ninsoarea. Duminică au fost 8-9 grade, luni maximele se opresc pe la 3-4 grade.

În Transilvania s-a instalat iarna. Ninsorile continuă şi vor fi mai abundente pe la munte. Temperaturile rămân negative în depresiuni, iar vântul sporeşte senzaţia de frig.

În Oltenia se anunţă vreme de iarnă grea. Ninsorile se înteţesc, se depune un strat apreciabil să zăpadă, iar vântul se transformă în viscol.

Nici în sudul ţării nu va fi prea bine: vânt tot mai insistent, ninsoare, dar şi ceva lapoviţă prin estul Munteniei. Se răceşte foarte tare şi vom avea cel mult 2-3 grade.

Vremea în București

În Bucureşti se face foarte frig. Va ninge, pe la prânz se aşteaptă şi ceva lapoviţă sau ploaie, iar la noapte vor fi ninsori viscolite. Maximă se opeste la 2-3 grade, iar vântul sporeşte senzaţia de frig.

Vreme foarte rece avem şi marți, ninsorile şi viscolul continuă. Stratul de zăpadă poate ajunge la 8-14 centimetri, iar vântul va sufla cu 55-65 Km/h, aşa că vom resimţi temperaturi extrem de scăzute.

Miercuri avem încă o zi mohorâtă şi rece, cu vânt intens, care mai poate atinge viteze de 50 KM/h.

Joi se încălzeşte simţitor. Maximă ajunge pe la 13 grade, apare trecător soarele, iar vântul se menţine activ.

Vremea la munte

La munte se răceşte foarte tare. O să ningă şi stratul de zăpada va creşte destul de mult, în special în zona Carpaţilor Meridionali. Vântul se transformă în viscol, va ajunge la viteze de 60 KM/h, iar pe crestele Orientalilor ar putea să depăşească 90 Km/h.

Marți va fi şi mai cald. Dimineaţa găsim vreme bună, dar mai târziu cresc şansele de ploaie în zona Orientalilor. Peste noapte, aici apar ninsorile.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, se strică vremea. După prânz aşteptam lapoviţă, dar în noaptea următoare va ninge peste tot. Se porneşte şi vântul, viscoleşte ninsoarea la mare altitudine, iar temperaturile scad destul de mult.

Duminica avem iarna în toată regula. Se răceşte simţitor, norii persistă şi va ninge temporar în toate masivele. Se depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va mai viscoli ninsoarea.

Sursa: stirileprotv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here