Regulile de prevenire a răspândirii coronaviruslui, create pentru a fi încălcate. Coadă la Poștă, în Slatina: om lângă om!/ FOTO

Coada care se formează în aceste zile la intrările în cele mai căutate instituții, date fiind restricțiile privind prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus, au devenit ceva obișnuit. Dar, dacă în instituție se intră doi câte doi, poate numai câte o persoană, afară regulile sunt încălcate aproape mereu.

Este și cazul cozilor zilnice de la Poșta Slatina, unde rar vezi că persoanele aliniate frumos până la intrarea în instituție respectă cea mai elementară regulă: distanța socială.

Luni, nu a fost altfel. Coada a fost formată din om lângă om, ca pe timpul de dinainte de 1989, când oamenii se îmbulzeau la produse alimentare rare pe vremea aceea.

Mai mult, discuțiile între oameni se purtau, cu multă însuflețire, gură lângă gură.

Printre regulile care se impun de când în România a intrat pe listat statelor cu cazuri de COVID-19 se numără și distanța de cel puțin un metru pe care oamenii trebuie să o păstreze între ei, în special când sunt persoane care tușesc, strănută sau au febră, deoarece picăturile de salivă pot transmite virusul de la o distanță apropiată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here