Managerul Spitalului Judeţean Suceava, demis

Managerul Spitalului Judeţean Suceava a fost demis, anunţă România TV. Decizia vine după ce spitalul a devenit un adevărat focar de infecţie cu coronavirus. Mai mulţi pacienţi infectaţi cu coronavirus au murit la spitalul “Sfântul Ioan”. De asemenea, Ministerul Sănătaţii anunţa, miercuri, în urma unui control că 34 medici de la UPU și 49 de asistenți și cadre auxiliare sunt infectate cu coronavirus. Spitalul a fost închis 48 de ore pentru dezinfecţie, toţi pacienţii vor fi testaţi şi transferaţi la alte spitale. 

Ancheta de la Spitalul Suceava a arătat, după prima zi de verificări, nereguli în management și în desfășurarea anchetelor epidemiologice, a precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

“Avem peste 170 de cazuri de coronavirus în Suceava și în localitățile din jur. Din totalul de 233 de medici de la Spitalul Județean Suceava, sunt contaminați 34 medici de la UPU și 49 de asistenți și cadre auxiliare. Sunt asimptomatici sau au simptome ușoare”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Spitalul este închis.

Nelu Tătaru a precizat că “mai sunt 124 de pacienți, care, în funcție de rezultatele la testare, dacă vor fi pozitivi, vor fi transferați la Infecțioase, care e pavilionar, în alte clădiri diferite. Cei cu rezultat negativ vor sta în izolare la domiciliu”.

Spitalul Suceava intră în dezinfecție totală, UPU care a fost dezinfectată își va relua activitatea în 48 de ore dar doar pentru a identifica, a dirija pacienții spre alte spitale din Rădăuți și Falticeni pentru patologie ușoară, iar pentru patologii severe la Iași.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here