Klaus Iohannis: “Este nevoie de măsuri speciale pentru ca românii şi firmele să treacă peste criză”

Klaus Iohannis a discutat, miercuri, cu membri ai Guvernului pe tema noului coronavirus. Preşedintele a anunţat o rectificare bugetară şi a oferit detalii despre ordonanţa prin care se amână pe nouă luni plata ratelor bancare atât pentru firme, cât şi pentru persoane fizice.

Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat miercuri măsurile compensatorii pentru cei loviţi de criza economică. “Am convenit două măsuri cu miniştrii şi premierul Orban. Se conturează o rectificare bugetară pentru a aloca mai mulţi bani pentru Sănătate. Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Am înțeles că și românii au probleme imense, și firmele au probleme foarte mari. Criza sanitară se va termina la un moment dat și vrem ca România să fie în situația de a reporni imediat economia.

Două chestiuni aș vrea să spun, două măsuri convenite cu premierul și miniștrii. Prima: se conturează o rectificarea bugetară extraordinară pe două paliere. E nevoie de alocări mai mari pentru sănătate, e prima prioritate și e nevoie de oameni și de bani. A doua chestiune se referă la românii care nu mai pot merge la serviciu și e nevoie de bani pentru a veni în sprijinul lor, astfel că se vor suplimenta banii pentru şomaj tehnic”, a declarat Klaus Iohannis.

“A doua măsură mare: guvernul e pregătit ca joi să dea OUG care permite amânarea plății ratelor la bancă pentru persoane fizice, dar și pentru firme. La cererea clienților, plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni, adică la finalul anului. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni”, a încheiat Iohannis.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here