O asistentă cere ajutor în lacrimi: Nu mai putem, vrem să fim testaţi. Am intrat în contact cu toţi care sunt infectaţi

O asistentă de la Spitalul din Suceava a declarat în lacrimi la România TV faptul că multe asistente, dar și doctori din cadrul instituției nu au fost testați deoarece nu mai sunt teste și continuă să meargă la spital pentru a îngriji pacienții.

”Vrem să știm dacă suntem negativi sau pozitivi. Nu mai putem, vrem să ajutăm, după testare dacă ne vine rezultatul negativ. Am intrat în contact cu toți care sunt confirmați. Nimic nu a fost corect la noi, dar nu am avut curaj să spunem. Dacă noi știm că suntem negativi venim și lucrăm” , a declarat asistenta.

Asistenta a declarat faptul că nu mai sunt teste pentru toate cadrele medicale și asistentele din spital care au intrat în contact cu persoanele confirmate, dar și cu cele decedate din cauza coronavirusului.

Femeia plânge în timp ce povestește cât de gravă este situația la Suceava și cum trebuie să meargă la muncă în condițiile în care nu știe dacă este confirmată cu virusul ucigaș, dar mai ales pentru că intră în contact cu persoanele dragi.

Nelu Tătaru a declarat faptul că asistentele și medicii care nu au fost testați pot intra în autoizolare.

În timp ce se află în direct, asistenta a declarat că au început să se miște lucrurile în spital. ”Au venit niște oameni cu niște foi, ne filmează, cred că vor să vadă câți suntem”.

Numărul cazurilor confirmate cu COVID 19 în rândul personalului medical de la Spitalul de Urgență Suceava a ajuns la 92, au anunţat reprezentaţii SANITAS pe pagina de Facebook. “Încă se testează!”, au scriu sindicaliștii, avertizând astfel că numărul cazurilor pozitive ar putea crește.

Situaţie foarte gravă la Spitalul Judeţean Suceava, unde numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus s-a triplat de ieri. Sindicaliştii din Sănătate se aşteaptă ca numărul celor infectaţi cu COVID-19 să crească.

“92 DE CAZURI CONFIRMATE ÎN RÂNDUL PERSONALULUI MEDICAL DE LA SUCEAVA ȘI ÎNCĂ SE TESTEAZĂ!

Așa cum anticipam dimensiunea dezastrului o vom avea zilele următoare!
Din păcate se înmulțesc cazurile de îmbolnăvire a personalului medical în tot mai multe unități sanitare mari, dar cazul de la Suceava rămâne cel mai afectat!
Asigurați echipamente de protecție pentru personalul medical!
Testați cu prioritate personalul din spitale!
Organizați spitalele adaptat la situația actuală!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Sanitas.

Tot personalul Spitalului Judeţean din Suceava va intra în carantină, iar unitatea va închisă pentru a fi dezinfectată după ce zeci de cadre medicale au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Ulterior, Spitalul Judeţean Suceava va fi folosit pentru tratarea cazurilor de coronavirus, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here