Speculă cu măști de protecție în Olt. Două persoane au fost amendate cu 10.000 de lei, iar marfa a fost confiscată/ FOTO

Două din Olt au fost amendate de polițiști cu 10.000 de lei pentru speculă cu măști de protecție la suprapreț. Pentru că nu aveau documente pentru marfă, măștile au fost confiscate.

Cele două persoane au fost depistate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt în timp ce încercau să vândă peste 100 de măști, pe care cereau 5.700 de lei.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, au organizat o acțiune în urma căreia au depistat în flagrant doi bărbați din Municipiul Slatina, în timp ce încercau să vândă echipamente medicale de protecție, respectiv 110 bucăți măști de protecție 3M, fără a deține documente de proveniență și fără a fi autorizați să efectueze astfel de activități de comerț. Aceștia solicitaseră în schimbul măștilor de protecție suma de 5.700 lei, prețul de comercializare mai mare față de perioada anterioară declanșării situației epidemiologice actuale. Măștile de protecție au fost indisponibilizate”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Măștile au fost confiscate de polițiști

Cele două persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 10.000 lei, pentru nerespectarea Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here