CJ Olt a făcut primul pas pentru dotarea Spitalului Slatina cu un laborator de diagnosticare a COVID-19

Consiliul Județean Olt a adoptat, în ședința ordinară de joi, proiectul cu privire la rectificarea bugetului județului pe anul 2020 pentru aprobarea introducerii în lista de investiții a executării studiului de fezabilitate a Laboratorului Modular de Biologie Moleculară, care va ajuta Spitalul Județean de Urgență Slatina în testarea rapidă a coronavirusului.

Laboratorul va avea o capacitate de 196 de teste pe zi, potrivit datelor tehnice ale aparaturii.

Investiția răspunde nevoii de diagnosticare rapidă a SARS CoV, dar și a amenințărilor epidemiologice viitoare.

Este, așadar, o investiție durabilă, care grație tehnologiei utilizate, de tip Real-Time PCR, se vor putea efectua, ulterior, analize și pentru diagnosticul altor patologii.

Proiectul presupune realizarea unei structuri modulare din trei corpuri detașabile și transportabile ce asigură fluxul de lucru al unui laborator de biologie moleculară complex și complet conform normelor și standardelor actuale. De asemenea, laboratorul mobil va fi dotat cu toată aparatura, mobilierul și accesoriile necesare derulării activității de diagnostic la cel mai înalt standard.

„Aflat în prima linie în gestionarea acestei situații medicale critice în județul nostru, considerăm că Spitalul Județean de Urgență Slatina trebuie finanțat cu prioritate, mai ales în contextul în care, singurul ajutor de la Guvernul României a constat în 500 de pliante și 65 de măști chirurgicale medicale”, a declarat președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

În cadrul ședinței ordinare aleșii județului au aprobat 10 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi și cinci proiecte aflate pe ordinea suplimentară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here