Spitalul ridicat de Armată pentru tratarea bolnavilor de coronavirus are sistem de iluminat. Firea: „A fost finalizat în timp record”

Primarul general Gabriela Firea a anunţat joi că Primăria Capitalei a finalizat construirea sistemului de iluminat pentru spitalul ridicat de Armată în incinta Institutului „Ana Aslan” din Otopeni. Montarea celor 38 de stâlpi, precum şi a tuturor instalaţiilor electrice, a durat cinci zile.

Gabriela Firea a precizat că Primaria Capitalei, prin Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti, s-a implicat în proiectul construirii noului Spital Militar Mobil ROL 2, amplasat în incinta Institutului National de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni.

„Este vorba despre construirea, în timp record, a sistemului de iluminat pentru noul spital. Astfel, s-a realizat un traseu în lungime totală de 1.100 de metri de canalizaţie şi s-au montat 38 de stâlpi de iluminat (22 cu o lampa si 16 cu cate doua lampi).

Pentru a duce la bun sfarsit proiectul, Compania a alocat un numar total de 28 de angajati (25 de electricieni si muncitori si 3 ingineri) si 15 utilaje, asigurandu-se astfel un numar constant de lucratori, 24 de ore din 24.

Acestia au depus un efort sustinut si cu totii au respectat si respecta intocmai recomandarile Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, in privinta protectiei impotriva noului Coronavirus”, a precizat primarul general Gabriela Firea, pe Facebook.

Lucrările la sistemul de iluminat al noul Spital Militar Mobil au început pe 21 martie şi este estimat ca acesta să devină funcţional joi, 26 martie.

„Conform informatiilor furnizate de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, Spitalul Militar ROL 2 va fi folosit pentru trierea si tratarea cazurilor usoare de infecții cu COVID-19. Acesta va avea unitati de triaj, laborator, radiologie, zone de sterilizare si pentru decontaminare. In spitalul mobil pot fi tratati, la nevoie, pana la 100 de pacienti infectati cu COVID-19”, a menţionat Gabriela Firea.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here