Aproape 1400 de combinezoane și zeci de litri de dezinfectant pentru Spitalul Slatina, DSP Olt și pompieri

1380 de combinezoane de protecție și 30 de litri de dezinfectant de nivel înalt, pentru suprafețe și instrumentar medical, vor fi distribuite în această perioadă către instituțiile din județul Olt care luptă împotriva răspândirii noului tip de coronavirus.

Mai exact, combinezoanele de protecție vor ajunge, în cursul zilei de astăzi, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt și vor fi distribuite către Spitalul Județean de Urgență Slatina, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Slatina, Serviciul de Ambulanță Județean Olt, ISU Olt și către Direcția de Sănătate Publică Județeană Olt.

Dezinfectatul, care va fi folosit pe suprafețe și pe instrumentarul medical, va fi distribuit către UPU Slatina și DSP Olt.

„Acestea vor fi utilizate de către personalul medical și non-medical, care asigură asistență medicală de specialitate, primul ajutor și transportul în faza prespitalicească, transferul interclinic, respectiv transportul pe traseele stabilite până la centrele de carantină unde sunt pacienți suspecți ori confirmați cu noul coronavirus”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Echipamentele au fost achiziționate de statul român, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, fiind aduse în țară cu o aeronavă NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here