Cât primește Răzvan Raț de la stat după ce a decis ca hotelul său din Slatina să devină spațiu de carantină

Hotelul fostului internațional Răzvan Raț din Slatina, devenit spațiu de carantină pentru persoanele care vine din străinătate, are contract cu Direcția de Sănătate Publică Olt și va încasa de la stat 300 de lei pe zi pentru fiecare persoană carantinată.

Cel puțin așa a declarat tatăl fostului fotbalist, Ion Raț.

„La inițiativa băiatului, a lui Răzvan, hotelul a fost pus la dispoziția carantinaților, apoi am purtat discuții cu autoritățile. Altfel, îl țineam închis, așa cum s-a dat recomandarea pe perioada stării de urgență. Pentru un carantinat, se decontează 70 de lei pentru trei mese și cazarea 230 de lei pe noapte, adică 300 de lei pe zi. Cheltuielile se scot, dar problema va fi când vor vira, așa practic eu am putere financiară, cât de cât, să tot cumpăr, să tot cumpăr, dar dacă nu și primesc! Bănuiesc că guvernanții vor da prioritate celor care au nevoie să facă în continuare aprovizionare”, a declarat Ion Raț, potrivit publicației Eveniment de Olt.

Până în urmă cu două zile, în hotel se aflau în carantină 27 de persoane venite din Franța și Germania.

Deși în presa națională, cu precădere în cea sportivă, știrea a apărut ca un gest pe care Răzvan Raț îl face pentru sprijinirea autorităților în lupta împotriva noului tip de coronavirus, totul e o afacere din care firma care administrează hotelul va câștiga câteva sute de mii de lei bune. Hotelul are 23 camere cu un total de 50 de locuri disponibile. La un calcul simplu, pentru 50 de persoane care ar sta în carantină cele 14 zile instituite de autorități ar însemna 210.000 lei. Dar este posibil ca numărul persoanelor ce vor fi cazate în hotel să fie mai mare, ținând cont că situația se află într-o continuă dinamică: unii ies din carantină, alții intră.

Reamintim că, în urmă cu un an și jumătate, părinții lui Răzvan Raț, care se ocupă de administrarea hotelului, au scos la vânzare imobilul pentru suma de 1,3 milioane de euro. Asta în contextul în care, cu câțiva ani înainte, tatăl fostului internațional se plângea că fiscalitatea din România îi încorsetează foarte tare afacerea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here