Remus Rădoi, zis Codiță, plasat sub control judiciar după ce a fost prins, în mod repetat, la volan fără permis

Remus Rădoi

Controversatul om de afaceri Remus Rădoi, zis Codiță, din Caracal, reținut, ieri, pentru 24 de ore, după ce polițiștii l-au prins pentru a doua oară conducând un autoturism, deși are suspendat dreptul de a conduce, a fost plasat sub control judiciar, azi, pentru o perioadă de 60 de zile.

Măsura a fost luată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

Codiță a fost depistat, ieri, de oamenii legii pe o stradă din Caracal, în timp ce conducea un autoturism, deși permisul de conducere i-a fost reținut.

În urmă cu 10 zile, polițiștii Serviciului Rutier Olt i-au întocmit lui Remus Rădoi dosar penal pentru aceeași infracțiune.

„În urma activităților desfășurate în teren vineri, 27 martie, polițiștii rutieri au depistat la intersecția  dintre Calea București cu strada Răsăritului, din municipiul Caracal, un bărbat, de 42 de ani, din comuna Redea, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism având dreptul de a conduce suspendat.

În urmă cu 10 zile, polițiștii Serviciului Rutier Olt au întocmit un dosar penal pentru sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, întrucât aceeași persoană a fost depistată conducând un autoturism pe raza comunei Slătioara, având permisul de conducere reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Alexandra Dicu.

Dosarul penal și reținerea lui Codiță pentru încălcarea legii rutiere vin după ce, în 12 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au efectuat mai multe percheziții la sediile și punctele de lucru ale firmelor sale de pază și la domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit anchetatorilor, firmele lui Remus Rădoi (Safety Security SRL și Spartan Pază și Protecție), deși aveau încheiate contracte de prestări servicii de pază și protecție cu numeroase societăți comerciale cu capital de stat și privat, ar fi folosit la muncă mai multe persoane fizice, fără să aibă încheiate cu acestea contracte individuale de muncă.

Pentru ascunderea situației de fapt și evitarea răspunderii penale sau contravenționale, după caz, reprezentanții firmelor de pază ar fi refuzat în mod nejustificat și repetat să prezinte organelor abilitate documentele contabile solicitate.

În timpul perchezițiilor anchetatorii au ridicat mai multe documente financiar-contabile, pentru probarea activității infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here