Olt: Din ce în ce mai mulți oameni se întorc din zone afectate de COVID-19. Prefectul județului vrea mai multe locuri de carantină

Având în vedere numărul ridicat de persoane cu domiciliu în Olt care continuă să se întoarcă din zonele afectate de Covid-19 și pentru care trebuie asigurată carantinarea instituționalizată, prefectul județului, Florin Homorean, solicită autorităților locale să identifice noi spații de carantinare.

Homorean le reamintește primarilor că au o obligație legală în acest sens, cerința fiind stipulată în prevederile art. 1, alin. (2) din H.G. nr. 201/2020, potrivit căruia ”(…) autoritățile administrației publice locale au obligația de a asigura spații special amenajate pentru carantină (…)”.

Sâmbătă, prefectul de Olt a anunțat că au fost deja identificate noi spații de carantinare instituționalizată. Astfel, de la un număr de 160 de locuri, județul Olt dispune, la acest moment, de 263 locuri de carantinare.

În acest moment, în carantină se află 133 de olteni, iar în izolare la domiciliu sunt 2.171 de persoane. Din autoizolare au ieșit, până sâmbătă, 965 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here