Farmacie din Caracal, amendată de polițiști pentru că vindea spirt la prețuri exorbitante

Polițiștii din Olt au amendat prima farmacie din județ pentru prețurile exorbitante cu care vindea unul dintre cele mai căutate produse în această perioadă, alcool sanitar. Potrivit surselor noastre, este vorba de o farmacie din municipiul Caracal.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au constatat faptul că o farmacie de pe raza județului oferea spre vânzare alcool sanitar, ambalat în recipiente de plastic, a câte 500 de mililitri, la un preț mai mare decât cel practicat anterior declanșării pandemiei.

„Din verificări a reieșit faptul că societatea comercială practica adaosuri comerciale diferite pentru același tip de produse. Marfa era recepționată la un preț cu un adaos comercial cuprins între 1% și 50% și ulterior, adaosul comercial a fost mărit cu valori între 50% și 300%”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Potrivit surselor noastre, este vorba de o farmacie din municipiul Caracal.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite. Totodată, a fost dispusă confiscarea sumei de 840 lei, contravaloarea produselor oferite spre comercializare, fără a fi respectate normele legale.

2 COMENTARII

  1. Dar la Sc Matador srl Piatra Olt ( Marinescu) nu se sesizeaza nimeni ca vinde spirt cu 20 lei , măsti cu 8 lei buc , declaratii pe propria rasp. cu 1 leu , cartofi cu aprox 5 lei… rusine deplina , japca pe fata impreuna cu vanzatoarea Popa Elena care la randul ei mai adauga ceva la preturi, rusine , mai si spune in gura mare ca ea e plina de bani si familia ei arunca salamul pe la caini. Apoi trecem peste drum la sc Bungiu, alta japca pe fata cu preturile, si aici vanzatoarea Mișa face preturile de ani buni dupa bunul plac. Rusine celor ce sunt partasi la japca asta, rusine patronilor ca profita de timpurile grele, rusine vanzatoarelor care au facut averi dupa urma prostilor de cumparatori. Poate ANAF are ceva de zis sau cei ce trebuie sa opreasca acest jaf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here