Prefectura Olt a confirmat cazul copilului de un an și două luni infectat cu coronavirus

Prefectura Olt a confirmat, și ea, la o zi după ce informația a apărut în presă, cazul copilului de un an și două luni din Slatina, cu test pozitiv la coronavirus.

Oficialii instituției susțin că nici unul dintre membrii familiei copilului, aflată în izolare la domiciliu, nu a părăsit locuința și că micuțul a fost transferat la un spital din București.

„Copilul în vârstă de 1 an si 2 luni s-a aflat alături de familia acestuia, sub supravegherea forțelor de ordine publică, asigurându-se un control permanent la locația în care acestei familii i se instituise măsura izolării la domiciliu, neexistând, sub nici o formă, în urma anchetei, vreo suspiciune că persoanele izolate ar fi părăsit domiciliul. Precizăm că pacientul a prezentat simptomatologie și, conform procedurilor, acesta a fost internat la SJU Slatina, sub supravegherea medicilor care cunoșteau istoricul de călătorie, luându-se toate măsurile necesare în vederea asigurării unei gestionări corecte a situației. Conform procedurilor instituite, acesta a fost transportat la o unitate medicală din București”, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului.

Autoritățile publice ale județului revin cu rugămintea ca toți cetățenii să continue, ca și până acum, să respecte măsurile de protecție epidemiologică instituite și cunoscute, aceasta fiind cea mai eficientă modalitate de limitare a răspândirii virusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here