Spitalul Slatina, pregătit să trateze cazuri de coronavirus. Are și paturi de terapie intensivă pentru cazuri mai grele/ FOTO

Pentru a veni în ajutorul Spitalului Caracal, desemnat spital suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19, Spitalul Județean de Urgență Slatina s-a pregătit și dotat pentru tratarea persoanelor infectate cu coronavirus, cu afecțiuni ușoare și medii. Dacă un caz sau altul se agravează, spitalul slătinean va operaționaliza, de mâine, și câteva paturi de terapie intensivă, dotate cu tot ce trebuie pentru asemenea situații.

Toate acestea au fost anunțate, marți, de managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Cătălin Rotea, într-o declarație de presă susținută, live, pe Facebook.

„În ultimele zile am făcut mai multe relocări de secții, lucruri care au fost date publicității prin comunicate de presă, astfel ca să putem să avem azi, când vorbim, și operațional de mâine, două corpuri de clădire destinate bolilor infecțioase, alocate strict tratării cazurilor de coronavirus.

Logica Ministerului Sănătății, pentru că au apărut o serie de afirmații și decizii, ca Spitalul Municipal Caracal să fie spital suport pentru COVID-19 este o logică corectă. În toate județele din țară s-a încercat ca spitalele județene de urgență să fie menținute cât mai departe de ceea ce înseamnă coronavirus și spitalele ierarhic inferioare să fie spitale suport COVID. Cu toate acestea am decis să dăm o mână de ajutor colegilor de la Caracal și, cu acordul Ministerului Sănătății, având în vedere că noi avem secții de boli infecțioase care sunt exterioare spitalului, să putem elibera atât corpul de boli infecțioase, cât și corpul medical pentru a trata cazuri de coronavirus suspecte sau confirmate, cu forme ușoare sau medii. 

Azi când vorbim suntem pregătiți să primim 25 de cazuri de coronavirus, cu afecțiuni ușoare și medii, în rezerve sau în saloane cu grup sanitar propriu. Mai mult, am organizat, și o să fie operațional de mâine, patru paturi de terapie intensivă, pentru situațiile în care aceste cazuri se agravează. Sunt patru paturi ATI care vor fi dotate cu ventilator mecanic, cu injectomate și cu monitoare pentru funcțiile vitale, practic cam tot ce înseamnă pentru patul unui pacient cu detresă respiratorie”, a declarat managerului spitalului slătinean.

De fapt, pregătirile Spitalului Județean de Urgență Slatina pentru ce avea să se decidă la București au început înaintea declarării stării de urgenă în România.

„Înainte să se declare starea de urgență, Spitalul Județean Slatina s-a organizat cu fluxuri de triaj separate, prin ridicarea a două corturi de triaj epidemiologic în curte, printr-un container în care să fie izolate potențialele cazuri suspecte, și cu fluxuri separate pentru a putea limita accesul persoanelor suspecte, posibil expuse simptomatic, în corpul central al spitalului sau în Unitatea de Primiri Urgențe”, a mai spus Cătălin Rotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here