CJ Olt a alocat primii bani pentru laboratorul de testare a persoanelor infectate cu coronavirus. Vor fi 196 de teste pe zi

Consiliul Județean Olt a aprobat, azi, alocarea a 380.000 de lei Spitalului Județean de Urgență Slatina pentru achiziționarea laboratorului modular de biologie moleculară care va fi utilizat pentru testarea și identificarea persoanelor cu COVID-19. Aparatul va putea face aproape 200 de teste pe zi.

Valoarea totală a investiției este de 1.049.581,00 lei, iar durata de realizare este de o lună de zile.

Prima tranșă de 380.000 de lei va fi suportată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Olt, iar diferența va fi acoperită prin renunțarea la alte cheltuieli de investiții, mai puțin prioritare în această perioadă de stare de urgență, a declarat președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Laboratorul constă într-un sistem modular tip clădire, care cuprinde trei containere, fiecare dintre acestea conținând podea, acoperiș, uși / ferestre, instalație electrică / curenți tari și curenți slabi, instalație sanitară și instalație de încălzire și climatizare.

„Laboratorul are o linie automată de PCR în timp real pentru teste de biologie moleculară, incluzând detecția CoV2, un instrument de PCR în timp real complet automat pentru analize medicale prin tehnica PCR, o stație de lucru robotică complet automatizată pentru pipetare lichide, extracție/purificare acizi nucleici și echipamente auxiliare precum hotă microbiologica clasa II, centrifugă de laborator pentru tuburi PCR, vortex de laborator, combină frigorifică de laborator (refrigerare/congelare), autoclavă pentru inactivarea deșeurilor cu potențial infecțios, seturi complete de pipete”, se arată în documentația tehnico – economică a acestui obiectiv de investiții.

Acest tip de laborator are capacitatea de a executa 196 de teste pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here