Coronavirus: Avertisment pentru toți românii. Virusul a suferit mutații

Cercetătorii din China au descoperit o nouă mutație a coronavirusului, care face ca virusul să rămână în organism 49 de zile.

Mutația a fost descoperită la un bărbat din China, vindecat la 49 de zile după ce a prezentat simptome. Aceasta perioadă de timp este cu mult mai mare decât datele rezultate din experimentele făcute până în prezent cu coronavirus, arată un raport al medicilor de la Universitatea Medicală a Armatei, din Chongqing.Potrivit cercetătorilor, virusul a suferit mutații și formează o relație de simbioză cu pacientul, potrivit South China Morning Post.

768px-novel-coronavirus-sars-cov-2.jpg

Deși avea o formă ușoară a bolii – febră dar fără alt simptom specific coronavirusului – radiografiile făcute bărbatului au arătat că plămânii acestuia prezentau leziuni și a fost găsită o cantitate ridicată de virus în organism.

Bărbatul a avut nevoie de transfuzie de plasmă pentru ca virusul să poată fi eliminat din organism, iar la două zile după tratament a ieșit negativ la testul de coronavirus.

Până în prezent aceasta este cea mai lungă durată a bolii la o persoană care a reușit să supraviețuiască infecției cu coronavirus. Conform datelor de până acum, pacienții se vindecă în aproximativ 20 de zile de la începutul bolii.

Sursa: stirilekanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here