Speranțe pentru un tratament anti-COVID. Rafila: Medicamentul se pare că este eficace. Probabil că în toamnă va fi disponibil

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat la Digi24 că, cel mai probabil, în 2021 vom avea un vaccin anti-COVID-19. Însă, un medicament realizat în SUA ar putea deveni disponibil în toamna acestui an.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie: În ceea ce privește vaccinul, aproape toată lumea este de acord că nu o să avem un vaccin înainte de anul 2021. Lucrul acesta noi l-am discutat de la început și estimam un termen de la 12 până la 18 luni, care să fie un termen realist în ceea ce privește obținerea unui vaccin. Până nu o să obținem un vaccin, nu o să reușim să întrerupem lanțul de transmitere, asta e clar. Punctul 2, medicația. Aici progresele sunt mult mai rapide și având în vedere că medicamentul realizat în SUA se pare că este eficace și studiile clinice sunt avansate, probabil că în toamnă va deveni disponibil. Părerea mea este c-o să avem în toamnă acest produs din SUA și mai avem speranța unor produse antivirale din China și din Japonia. Se pare că, tot așa, sunt disponibile, iar Guvernul japonez am înțeles că dorește să pună la dispoziție gratuit medicamentul altor state.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here