Cum salvează un medic italian pacienţii bolnavi de cancer din calea COVID-19

Un medic din Piacenza, oraş din Emiliglia Romagna, una dintre provinciile italiene cele mai afectate de epidemia de Covid-19 pare a fi găsit soluţia de a le salva viaţa pacienţilor bolnavi de cancer. A reuşit să ţină în viaţă în jur de 100 de oameni, pentru că nu i-a dus la spital, unde ar fi putut face o formă gravă de Covid-19, ci a trimis echipe de medici la ei acasă.

„Mergem acasă la ei, facem o examinare toracică cu ultrasunete, punem un diagnostic de pneumonie şi le lăsăm doze corecte de antiviral pentru şapte/opt zile”, a declarat Luigi Cavanna, medic oncolog, potrivit Mediafax.

Pe lângă tratament, pacienţii primesc şi un aparat ca să îşi măsoare singuri saturaţia de oxigen şi au la dispoziţie în permanenţă un număr de telefon ca să comunice datele.

Oncologul din Piacenza le dă celor bolnavi hidroxiclorochină şi speră că, nu doar că poate îmbunătăţi boala pacienţilor, ci şi limitează răspândirea virusului. Chiar dacă au deja o boală grea, pacienţii doctorului sunt împăcaţi că măcar nu sunt lăsaţi de izbelişte.

„Chiar şi numai când văd că mergem la ei, în suferinţa lor, sunt emoţionaţi: “vine cineva să ne vadă”. Sub aparenţa noastră de monştri, din cauza costumelor, pot vedea trăsături umane, iar impactul este emoţionant. Nu doar unul ne-a spus că va sfârşi cumva, dar este grozav că am mers la el. Iar asta este nepreţuit pentru un medic”, a mai precizat medicul italian.

Mai puţin de 10% din pacienţii doctorului Cavanna au avut nevoie de spitalizare. Oncologul spune că a fost contactat de medici din alte zone ale Italiei, pentru a-i sfătui cum să aplice şi ei modelul tratamentului la domiciliu.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here