Măştile de protecţie, obligatorii în cinci judeţe din România. Alte două judeţe vor să adopte această măsură

Măștile de protecție devin obligatorii începând de luni, 6 aprilie, în județele Galați, Iași, Vaslui, Suceava și Maramureș.

Luni, autorităţile din Cluj şi Prahova vor propune, de asemenea, obligativitatea purtării măştilor de protecţie.

Comitetele pentru Situații de Urgență din județele Galați, Iași, Vaslui, Suceava și Maramureș au hotărât să fie obligatorie purtarea oricărei măști de protecție a gurii și nasului. Situaţiile obligatorii sunt legate de expunerea în spațiile publice, transportul în comun, magazine și farmacii.

Raed Arafat a transmis un mesaj pe Facebook prin care îndeamnă toți românii să nu mai iasă din casă fără să își acopere gura și nasul, indiferent dacă există sau nu vreun simptom de coronavirus.

Tudor Ciuhodaru, europarlamentar, a făcut şi el apel la populație să poarte orice fel de mască.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că măştile chirurgicale trebuie să fie rezervate personalului medical, dar a deschis calea spre utilizarea extinsă a măştilor, chiar artizanale, de către marele public cu scopul de a limita propagarea noului coronavirus. Mutarea vine după ce multă vreme măștile au fost considerate utile doar pentru cei care au luat deja virusul, nu și pentru publicul extins.

Experții arată, însă, că în ciuda faptului că virusul nu plutește în aer pentru a fi absolut necesară mască, totuși multe persoane sunt purtători asimptomatici ai coronavirusului și pot transmite ușor mai departe în lipsa unei protecții minime precum masca sanitară.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here