Ministrul Educației: Anul școlar NU va fi înghețat

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a anunțat, luni seară, că anul școlar nu va fi înghețat.

”La Ministerul Educației, specialiștii au realizat mai multe variante de lucru pentru posibilitatea reluării cursurilor. Aceste scenarii trebuie discutate cu toți actorii din spațiul educațional: părinți, profesori, elevi și studenți. Nu voi lua nicio decizie care să prejudicieze elevii și studenții.

Am spus de la bun început că nu se îngheață anul școlar. Scenariile vor fi luate în calcul doar în momentul în care elevii, studenții și profesorii vor fi în siguranță”, a declarat Anisie, la Realitatea Plus.

Ministrul a mai anunțat că simulările examenelor naţionale au fost anulate, fiind înlocuite cu testele de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a.

”Simulările examenelor sunt anulate. Ele au fost înlocuite cu testele de antrenament pentru clasele a VIII-a și a XI-a. Vor fi cinci săptămânal. Rezolvările și baremurile vor fi prezentate la TVR. Elevul trebuie să se pregătească pentru evaluările naționale și pentru bacaluareat. Examenul de rezidențiat s-ar putea susține în luna noiembrie. Salariile profesorilor se plătesc în continuare, nu se pune problema șomajului tehnic”, a spus Anisie.

Sursa: stirilekanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here