Amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare se pot plăti acum și online

Amenzile primite pentru încălcarea ordonanțelor militare pot fi plătite și online, prin Ghiseul.ro. 

Pentru a face o plată online, cei amendați trebuie să aibă cont pe Ghișeul.ro. Odată logați pe platforma de plăți, utilizatorii trebuie să completeze formularul online cu datele solicitate, iar plata se face prin card bancar.

Se poate achita jumătate din minimul amenzii în cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal.

Până în data de 6 aprilie, cetățenii care accesau Ghiseul.ro erau informați printr-un mesaj că aceste amenzi nu se pot achita prin platforma online.

Ordonanţa de urgenţă care prevede amenzi mai mari pentru persoanele care nu respectă regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă a intrat în vigoare din data de 3 aprilie.

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut la cel puțin 2.000 lei şi cel mult 20.000 lei. Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei.

În intervalul 30 martie – 6 aprilie au fost acordate amenzi în valoare totală de 120 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here