Florin Cîţu le răspunde românilor cărora băncile le refuză amânarea plăţii ratelor. Ce trebuie să facă aceştia

Sursa foto: romaniatv.net

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat, pe Facebook, normele Ministerului Finanţelor Publice, în cazul în care românii sunt refuzați de către o instituție financiar-bancară privind amânarea plății ratelor.

“Aşa cum am promis, urmarim implementarea normelor MFP. În cazul in care ati fost refuzati de o institutie financiar -bancară:

Formularul pentru sesizări legate de amânarea ratelor la credite acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare este disponibil pe site-ul: https://aici.gov.ro

Sesizările vor fi analizate de către conducerea MFP cu celeritate, astfel încât să identificăm instituțiile care nu respectă prevederile OUG 37 și normele de aplicare.

Platforma https://aici.gov.ro are ca scop facilitarea accesului cetățeanului la serviciile publice prin eliminarea timpului de deplasarea până la instituție, a contactului fizic direct cu personalul instituției și prin reducerea timpului de răspuns.

Autoritatea pentru Digitalizarea României va inrola, etapizat, toate instituțiile publice din Români în platforma https://aici.gov.ro“, a explicat Florin Cîţu, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here