Trei cadre medicale infectate cu COVID-19, în Argeş

Cele trei prezintă forme ușoare ale bolii provocate de coronavirus și se află în prezent internate la Spitalul Orășenesc Mioveni.

Menționăm faptul că respectivele cadre medicale, confirmate pozitiv, au luat virusul, cel mai probabil, înainte ca unitățile medicale din Câmpulung să fie declarate spitale COVID-19. Angajații au prezentat simptome aproape concomitent cu procesul de reorganizare al spitalelor din Argeș. Spitalul Municipal Câmpulung, cât și Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung au fost desemnate unități COVID.

Până miercuri, 8 aprilie, conform raportărilor din teritoriu la INSP,  699 cadre medicale erau infectate cu noul coronavirus, potrivit Ministerului Sănătății.

Din păcate, marți a murit și primul cadru medical din cauza infectării cu COVID-19. Este vorba despre un ambulanțier de 53 de ani din Suceava. Acesta a murit la două săptămâni de la confirmarea cu COVID-19.  Primele simptome le-a avut pe 24 martie, iar la scurt timp testele au ieșit pozitive atât pentru el, cât și pentru alți colegi de la Ambulanța Suceava. Se pare că bărbatul a luat virusul de la un pacient care nu declarase că s-a întors dintr-o țară de risc.

Ancheta epidemiologică din Argeș este încă în derulare, dar s-a stabilit deja că infirmiera de la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung s-a infectat în afara unității medicale.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here