Vremea va fi însorită în majoritatea țării. Zonele unde se ating peste 20 de grade Celsius

Miercuri în primele ore ale zilei va fi frig, mai ales în depresiuni însă soarele va încălzi treptat atmosfera.

Cerul se menţine curat, vântul va fi activ iar maximele termice pleacă de la 14 grade şi vor ajunge până la 22-23 de grade însă în zona litoralului va fi mai răcoare şi maximele vor ajunge pe la 12-13 grade Celsius.

În Dobrogea şi Bărăgan atmosferă va fi însorită, vântul activ şi se încălzeşte uşor. Se vor atinge 20 grade în zona Bărăganului, dar pe litoral va fi mai răcoare şi se vor înregistra 12-13 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei vremea continuă să se încălzească. Norii vor fi rari pe timpul zilei, iar la amiază vor fi cel mult 22 de grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se face mai cald decât marți. Temperaturile urcă spre 21-22 de grade, cerul se păstrează curat toată ziua şi vântul nu va pune probleme.

Vreme plăcută şi temperaturi în creştere aşteptăm şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş.

Soare şi vreme frumoasă găsim şi în ţinuturile vestice. Vântul se potoleşte şi va sufla cel mult moderat iar maximele cresc faţă de ziua trecută şi vor ajunge până la 20 de grade Celsius.

În Transilvania este frig acum dimineaţa, mai ales în depresiuni. Treptat se încălzeşte şi la amiază vom avea soare peste tot şi temperaturi de până la 20 de grade în vestul provinciei.

Sud-vestul ţării are parte de soare şi atmosferă plăcută. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici, iar maximele urcă spre 19 grade Celsius.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme frumoasă şi temperaturi în creştere. după prânz se ating 21 de grade în termometre.

În Bucureşti, miercuri se mai încălzeşte puţin. Va domina atmosfera însorită, vântul va fi activ iar maximă va ajunge până la 20-21 de grade Celsius. Presiunea atmosferică este ridicată şi are tendinţa de scădere.

Joi temperaturile continuă să crească. Vom avea soare, atmosferă foarte plăcută şi 24 de grade în termometre, valori mai potrivite pentru luna mai!

Vineri vremea se menţine caldă. Maximă ajunge pe la 24 de grade, cerul rămâne senin, iar în noaptea următoare vor fi 5-6 grade.

Sâmbătă temperaturile scad uşor dar se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, vântul activ iar pe timpul nopţii se înseninează.

Vremea la munte

În zonele de munte, dimineaţă va fi rece însă amiaza ne-aduce vreme frumoasã şi temperaturi în creştere uşoară. Soarele apare peste tot şi vântul va sufla cel mult moderat. Temperaturile din staţiuni vor continua să crească şi vor depăşi normalul perioadei.

Joi se anunţă soare, vreme bună şi va fi în continuare mai cald decât în mod obişnuit.

Vineri mai apar câţiva nori şi s-ar putea să cadă 2-3 stropi de ploaie. Vântul devine mai insistent pe crestele montane iar temperaturile scad uşor.

Sâmbătă se anunţă vreme bună peste tot, cu cer variabil şi un vânt mai activ. Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here