O nouă ORDONANŢĂ MILITARĂ. În ce interval se va putea ieşi din case pe baza declarației pe proprie răspundere

Persoanele vârstnice ar putea ieși din case într-un alt interval orar, care ar urma să fie stabilit printr-o nouă ordonanță militară, a anunțat secretarul de stat al MAI Bogdan Despescu.

Modificarea ar interveni în contextul în care crește foarte mult numărul celor care ies la cumpărături în vederea sărbătorilor pascale. Astfel, actualul interval dintre orele 11 și 13 ar putea fi modificat sau chiar prelungit.

“Înţelegem nevoia oamenilor de a-şi asigura bunurile de strictă necesitate, evaluăm în permanenţă situaţia. Dacă specialiştii vor propune noi măsuri, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă cu siguranţă va decide în acest sens şi dacă va decide, va fi dispusă o anumită interdicţie prin Ordonanţă Militară. E importantă o analiză inclusiv referitoare la posibilitatea de a diferenţia un alt interval orar, sau poate chiar a mări, pentru că la începutul intervalului 11-13 foarte multe persoane vor să iasă la cumpărături”, a declarat Bogdan Despescu.

În prezent, persoanele de peste 65 de ani din România pot ieși din case doar în intervalul orar 11-13 pentru rezolvarea problemelor de strictă necesitate.

În ultimele zile, însă, a fost aglomerație în piețele din mai multe orașe din țară, în contextul pregătirilor pentru Florii și Paște, ceea ce a dus la nerespectarea regulilor de distanțare socială.

Secretarul de stat a spus că sâmbătă acționează în București peste 2.000 de angajați ai MAI, militari și polițiști locali. Tot sâmbătă, și ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat o nouă ordonanță militară pentru săptămâna viitoare.

“Săptămâna viitoare vom da, probabil, încă o Ordonanţă, în sensul în care ar trebui să mai reglăm zona de sud, graniţa cu Bulgaria, unde există, la fel ca în zona de vest la graniţa cu Ungaria, un tranzit transfrontalier pentru muncile agricole. Aşa cum am permis pentru Ungaria, trebuie să permitem şi pentru Bulgaria”, a declarat Vela.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here