A ascultat de GCS, dar a fost amendat la spălătoria auto. Cum și-a motivat gestul agentul de poliție

Un bărbat din Vatra Dornei a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că s-a deplasat cu mașina personală la o spălătorie auto, deși Ministerul Afacerilor Interne și Grupul pentru Comunicare Strategică au permis acest lucru.

”Am fost surprins la spălătorie de către un echipaj de politie și tratat ca un infractor. Le-am prezentat declarația și actul de identitate. Polițistul care m-a abordat cu o tonalitate vădit agresivă și arogantă mi-a explicat că nu am ce căuta acolo, că spălătoriile auto sunt destinate doar poliției, salvării și taximetriștilor și că dorește să mă amendeze”, a a scris bărbatul în declarația sa, potrivit Monitorului de Suceava.

Agentul a motivat că în ordonanța militară nu sunt specificate vizitele la spălătoria auto. El a fost informat însă de un coleg despre recomandările oficiale ale MAI.

”Mi-a spus că nu îl interesează ce spune Vela sau prim-ministrul sau ce scrie pe pagina oficială a MAI și că dacă în ordonanță nu scrie negru pe alb că ai voie la spălătorie, el mă amendează și că scopul lui este de a aplica doar ordonanțele militare. Colegul său între timp a căutat pe telefon textul publicat și a încercat să i-l arate, dar acesta a rămas ferm pe poziție”, a mai susținut acesta.

MAI a transmis că deplasările la spălătorie sunt permise, atunci când sunt necesare, prin completarea declarației pe propria răspundere, la punctul care face referire la acoperirea necesităților persoanei.

Același mesaj l-a transmis și Grupul de Comunicare Strategică: ”Activitatea service-urilor auto, a magazinelor de piese și a reprezentanțelor auto sau a altor instituții de profil nu este interzisă prin nicio Ordonanță Militară, excepție făcând cele care își desfășoară activitatea în marile centre comerciale”, a informat GCS, ca răspuns la o întrebare despre acest subiect.

Sancțiunea a fost aplicată pe 12 aprilie, în jurul orei 17.00, la câteva ore după comunicarea Grupului de Comunicare Strategică.

Bărbatul mai acuză și că polițistul a stat la mai puțin de un metru de el, i-a reținut buletinul mai bine de jumătate de oră pentru verificări, fără a-l dezinfecta apoi și i-a înmânat un pix ”ronțăit” pentru a semna procesul verbal.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here