O tânără din Slatina cere autorităților redeschiderea frizeriilor: „Dacă mai stăm o lună acasă murim de foame”/ FOTO

După o lună de inactivitate și în contextul prelungirii stării de urgență cu încă o lună, mai mulți afaceriști, cu precădere cei cu business-uri mici, sunt disperați de lipsa de lichidități și cer autorităților să li se permită să își reînceapă activitatea în condiții de siguranță privind sănătatea publică.

Este și cazul unei tinere hair-stylist din Slatina, Laura Grigore, care cere autorităților să permită redeschiderea saloanelor și a frizeriilor, adresându-i chiar președintelui României această solicitare.

Ea propune și soluții privind respectarea normelor de igienă a clienților: dezinfectarea regulată a spațiilor în care se desfășoară activitate și programarea clienților la interval de o oră între ei.

„Permiteți redeschiderea saloanelor/ frizeriilor !!! În conformitate cu normele de igienă și protecție impuse. 5 clienți pe zi la interval de-o oră între ei tot e ceva decât nimic. Sunt oameni care lucrează care au nevoie să fie tunși, ce fac merg cu plete, se tund zero toți? Sunt „n” domenii, afaceri, magazine deschise care nu respectă nici 50% normele de igienă și protecție impuse. Și noi cei din frizerii / saloane care oricum eram obligați să sterilizăm / dezinfectăm totul întotdeauna și majoritatea lucrăm cu programări la interval de-o oră între clienți ne-ați închis / interzis funcționarea. Nu-i corect nici pentru noi nici pentru clienți. Noi frizerii din ce trăim? Stăm de-o lună acasă mai stăm una murim de foame și disperare. Gândiți-vă și la noi cei „mici” în societate! Mulțumesc frumos! SĂNĂTATE multă vă doresc și luați măsuri corecte și înțelepte”, este mesajul tinerei slătinence către președintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, ieri, un nou decret care prelungește starea de urgență în România cu 30 de zile, pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Conform prevederilor legale, după emiterea decretului, acesta trebuie aprobat de plenul reunit al Parlamentului în termen de 5 zile.

Joi, 16 aprilie, parlamentarii vor decide prin vot soarta decretului prezidențial. Dacă plenul respinge adoptarea acestui document, președintele Iohannis trebuie să emită un alt decret, de anulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here