Comerțul ILEGAL merge ca uns în Olt în această perioadă. Alte trei firme, prinse și amendate de polițiști

Deși controalele polițiștilor specializați în investigarea criminalității economice sunt extrem de dese în această perioadă, comerțul ilegal continuă să se desfășoare în mai multe zone din Olt. Oamenii legii au depistat, ieri, încă trei societăți comerciale din județ care vindeau marfă în afara cadrului legal.

În ultimile 24 de ore au fost verificate aproximativ 100 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență. Trei entități economice au fost prinse în timp ce ofereau spre vânzare produse fără documente de proveniență.

Ele au fost, evident, sancționate contravențional, iar marfa le-a fost confiscată.

 „Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au aplicat trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite. Agenții economici din comuna Vulpeni și comuna Bobicești ofereau spre vânzare drojdie, cafea, drojdie și țigarete, în alte condiții decât cele prevăzute de actul normativ. Marfa comercializată fără documente de proveniență a fost confiscată”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Astfel de cazuri au mai existat în ultima perioadă, mai ales cu produse rare în vremea din urmă: alcool sanitar, măști de protecție, mănuși etc. Ieri, de pildă, trei agenți economici din comunele Curtișoara, Obârșia și Valea Mare, au fost prinși că ofereau spre vânzare făină, drojdie și zahăr, fără documente de proveniență.

În urmă cu șase zile, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au aplicat sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.000 lei, altor operatori economici care aveau la vânzare măști de protecție, drojdie, alcool sanitar, totul la negru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here