Polițist din Olt, BĂTUT de un bărbat care a încercat apoi să scape fugind. Agresorul, reținut pentru ultraj și conducere fără permis

Un bărbat de 34 de ani, din localitatea Brastavățu, a fost reținut, ieri, pentru ultraj și pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere după ce, la capătul unei urmăriri ca în filme, mașina pe care o conducea fără să aibă drept de conducere a fost, în cele din urmă oprită și după ce a lovit un polițist care a încercat să îl imobilizeze.

Totul s-a întâmplat joi, 16 aprilie, când, în timp ce acționau pentru siguranța participantilor la traficul rutier și pentru verificarea modului în care sunt respectate ordonanțele militare, pe raza comunei Traian, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au efectuat semnalul regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism. Acesta nu a respectat semnalul efectuat de polițiști, mărind viteza de deplasare.

Polițiștii au pornit în urmărirea autovehiculului în cauză până în zona unui imobil unde a fost oprit, i s-a solicitat să se legitimeze, să prezinte documentele autovehiculului pentru control și să fie testat cu aparatul etilotest.

Deoarece nu s-a supus solicitărilor, polițistul a încercat să-l imobilizeze,  însă conducătorul auto a reacționat violent, lovind polițistul, după care, prin escaladarea gardului a sărit în curtea unui imobil. Ulterior, bărbatul a fost identificat.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul a fost condus de un bărbat, de 34 de ani, din comuna Brastavatu, județul Olt, care nu posedă permis de conducere, autovehiculul condus de acesta nu deținea polița RCA valabilă, iar inspecția tehnica periodică era expirată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Alexandra Dicu.

Ieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, bărbatul fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Aceasta urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here