Un bebeluș de cinci luni, aflat la UPU Târgu-Jiu, a murit înecat cu mâncare

Poliţiştii din Gorj au început o anchetă pentru ucidere din culpă, după ce un bebeluş de cinci luni a murit, marţi, înecat cu mâncare. Copilul a fost transportat cu elicopterul SMURD de la Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu-Jiu la Spitalul din Craiova, unde a decedat.

Bebeluşul de cinci luni a murit, marţi, la Secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Craiova. Acesta fusese transferat de la UPU Târgu-Jiu, luni seara, unde ajunsese în stop cardio-respirator.

„Un copil de cinci luni, căruia i s-a dat să mănânce, l-au adormit apoi şi probabil că a aspirat mâncarea. S-a cerut ambulanţa, s-a resuscitat, a fost destul de grav, cianotic, s-a resuscitat de către ambulanţă, a ajuns la Pediatrie, apoi în ATI s-au continuat procedurile de resuscitare. S-au luat toate măsurile terapeutice şi ulterior s-a decis transferul către Craiova. A fost trimis cu elicopterul”, a declarat Nicoleta Coleaşă, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu, pentru Mediafax.

Poliţiştii din Gorj au început o anchetă pentru ucidere din culpă după decesul bebeluşului de cinci luni, a precizat Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Părinţii copilului sunt beneficiari de ajutor social şi locuiesc în comuna Băleşti, judeţul Gorj. Aceştia mai au doi copii, iar primarul din localitate a decis să le acorde un sprijin financiar.

„Este probabil o neglijenţă. Oricum, e regretabil. Este vorba de un bebeluş de cinci luni, e regretabil că se întâmplă astfel de incidente. Dintr-o neglijenţă, probabil. Familia respectivă a fost permanent monitorizată, prin Compartimentul de Asistenţă Socială. E o familie cu probleme sociale, o familie care beneficiază cu tot ce ţine de drepturile sociale, mă refer la ajutor social, la alocaţia pentru susţinerea familiei. Familia a fost sprijintă mereu. Mai au două fete, minore. Am făcut anchetă socială, în urma decesului bebeluşului de cinci luni şi nu se atestă faptul că au fost lovite sau neîngrijite de către părinţi. Am ajutat şi noi familia, cu un ajutor de urgenţă de 500 de lei, fonduri disponibile din rezerva pentru ajutoare de urgenţă”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here