Fabrica de confecții din Caracal, ÎNCHISĂ după ce 8 angajate au fost infectate cu coronavirus. Intervine și poliția în acest caz. 88 de angajați, izolați

Prefectura Olt face precizări pe marginea celor opt cazuri de infectare cu coronavirus depistate printre angajatele unei fabrici de confecții textile din Caracal, arătând că cele șapte femei confirmate pozitiv sâmbătă dimineață au fost internate la Spitalul Slatina și că s-a dispus închiderea companiei în care acestea lucrau. În plus, în cazul altor 88 de angajați ai companiei a fost dispusă măsura izolării la domiciliu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă de Prefectura Olt, șapte femei, angajate ale fabricii de confecții textile din Caracal (Vas Co Tricot SRL, potrivit unor surse OLT-ALERT.RO), au avut contact direct cu femeia de 59 de ani, depistată cu COVID-19 în urmă cu două zile. Aceasta era economistă în cadrul aceleiași companii din Caracal.

De fapt, femeia de 59 de ani a avut opt contacți direcți care ulterior au manifestat simptome de COVID-19, dar numai șapte rezultate la testele efectuate în cadrul anchetei epidemiologice demarată de DSP Olt au ieșit pozitive.

„Având în vedere apariţia în mass-media locală a unor informaţii cu privire la testarea pozitiv cu coronavirus a unor angajate de la o fabrică de confecţii din Caracal, facem următoarele precizări:

În urma confirmării unui caz pozitiv Covid 19 în data de 23.04.2020 la o persoană angajată a unei fabrici de confecții textile din Municipiul Caracal, internată, DSP Olt a declanșat o anchetă epidemiologică. În cadrul acestei anchetei au fost identificați, până în prezent, 8 contacți direcți, angajați ai fabricii, ce prezintă simptomatologie Covid 19. Dintre aceștia, 7 angajaţi au fost declaraţi infectaţi cu virusul Covid-19, astăzi – 25 aprilie 2020, iar cel de-al 8-lea angajat a fost declarat negativ”, se arată în comunicatul prefecturii.

Cele șapte persoane confirmate pozitiv prezintă semne clinice de boală uşoare şi moderate, respectiv „disfagie, rinoree și tuse”, fiind internate în Spitalul Judeţean de Urgență Slatina.

Direcţia de Sănătate Publică Olt a dispus măsura închiderii fabricii, iar pentru cei 88 de angajați a fost dispusă măsura izolării la domiciliu.

„În cazul apariţiei semnelor specifice de boală, persoanele izolate la domiciliu vor fi investigate şi testate, conform Metodologiei de supraveghere a infectiei umane cu noul coronavirus (2019-nCoV), actualizată. De asemenea, s-a dispus efectuarea dezinfecției la locația fabricii”, se mai arată în comunicatul citat.

Prefectul de Olt a dispus Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt să sprijine DSP Olt în ancheta epidemiologică în curs de desfăşurare şi să efectueze verificări privind respectarea măsurii de izolare la domiciliu de către angajaţii fabricii de textile cărora li s-a impus această măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here