Peste 11 mii de cazuri și 619 decese au fost cauzate de coronavirus pe teritoriul României

Cazurile de îmbolnăvire cu noul coronavirus a ajuns la peste 11 mii în România. Autoritățile spun că se așteaptă ca în această săptămână să fie atins vârful epidemiei.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 18 decese.

Într-o intervenție televizată duminică seara, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a reamintit faptul că după data de 15 mai restricțiile vor fi ridicate gradual.

„Să nu se aștepte lumea că va avea măsuri de relaxare care să însemne o revenire la ceea ce a fost înaintea pandemiei la nivel mondial. Este vorba de măsuri graduale, atent decise și cu monitorizare între măsuri”, a spus Raed Arafat.

„De exemplu, nu înseamnă că așa va fi, poate că în prima fază oamenii vor putea ieși din casă fără declarație pe proprie răspundere, dar în același timp poate că va trebui respectat mai departe numărul maxim de persoane, trebuie să se respecte mai departe faptul că nu se organizează festivități, nu se organizează concerte, nu se merge la restaurant să se stea la masă, se merge doar să se cumpere. Cam așa arată, gradual poți să crești numărul persoanelor, dar după evaluarea primelor măsuri”, a mai spus Raed Arafat la Digi24.

Sursa: stirilekanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here