O femeie a murit arsă în casă. Pompierii s-au luptat ore întregi cu incendiul

Sfârșit teribil pentru o femeie de 68 de ani din județul Neamț. A pierit într-un incendiu care i-a cuprins locuința. Flăcările ar fi pornit de la o lumânare aprinsă, iar când au observat vecinii era deja prea târziu.

Pompierii s-au luptat câteva ore cu flăcările și au găsit trupul carbonizat al femeii abia la finalul intervenției.

Femeia era divorțată și locuia singură în comuna Bodești, județul Neamț, unde își câștiga cu greu o pâine. O vecină a auzit zgomote și când a ieșit afară a văzut flacările care mistuiau totul în cale.

Elisabeta Trifescu, vecină: “Ea a ars în casă și au explodat geamurile de s-a văzut flacără la vecini. Ea avea haine în ușă să nu intre frigul. A stat toată iarna fără lumină, fără sobă, fară curent și când am crezut că a ieșit din iarnă a treminat și cu zilele.”

Ieșiți din case, vecinii nu s-au putut apropia de casa care ardea ca o torță. În zonă, sursele de apă sunt limitate, astfel că vâlvătaia a înaintat cu repeziciune.

Viorel Bostan, vecin: “Vecinul din față a dat telefon la 112. Ardea dezastru, erau flăcări 2 metri în sus, 2 metri lateral. Nu avem nici stingător, nu avem nici de unde să luăm apă. Femeia era înăuntru, nu se știa că ea era înăuntru dar am zis că dacă lanțul e după gard înseamă că ea e înăuntru. Și era înăuntru.”

Deși au ajuns rapid la fața locului, pompierii nu au mai putut-o salva pe biata femeie. Casa ardea în totalitate și au avut nevoie de mai mult de 3 ore ca să stingă flacările.

Irina Roman, ISU Neamț: “Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei locuințe și a unei anexe gospodărești. Din păcate o persoana în vârstă de 68 de ani a fost găsită decedată. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind focul deschis în spatii închise, focul pornind de la o lumânare lăsată aprinsă.”

Femeia avea o fiică plecată la muncă în Italia și un băiat care lucrează la o stână, într-o altă comună. Amândoi au fost anunțați de vecini de tragedie.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here