Autorităţile din Bulgaria pregătesc deschiderea sezonului estival în plină epidemie de coronavirus

Bulgaria își deschide sezonul turistic estival pe data de 1 iulie. Autoritățile bulgare spun că este foarte important ca acesta să se deschidă pentru a putea ieși din criza cauzată de pandemie. În plus, nici Grecia nu dorește să renunțe la sezonul estival 2020.

Autorităţile bulgare plănuiesc să deschidă la 1 iulie sezonul turistic estival, a anunţat marţi ministrul turismului bulgar, Nikolina Anghelkova, citată de TASS.

„Criza din domeniul turismului are un caracter fără precedent. Este important să unim eforturile guvernului, autorităţilor locale şi reprezentanţilor businessului pentru a ieşi din această criză. Bulgaria are posibilităţi turistice bogate, de aceea sper că în final această criză ne va face pe toţi mai puternici. Din 15 iunie, şi posibil chiar mai devreme, vor începe pregătirile, iar de pe 1 iulie intenţionăm să deschidem sezonul turistic estival”, a spus Anghelkova, citat de Agerpres.

Aceasta a subliniat că turismul este o parte importantă a economiei bulgare, iar pentru a restabili domeniul Bulgaria se va orienta în acest an spre dezvoltarea turismului intern.

De asemenea, potrivit TASS, ea a declarat că „se discută problema înlesnirii regimului de vize pentru oaspeţii tradiţionali din Turcia şi Rusia”.

Activitatea turistică din Bulgaria a fost suspendată pe 17 martie, iar de pe 19 martie, la ordinul ministrului sănătăţii Kiril Ananiev ţara şi-a închis frontierele pentru cetăţenii ţărilor afectate de coronavirus, inclusiv statele din UE, în afara celor care tranzitează teritoriul Bulgariei.

VACANŢĂ GRECIA 2020

Grecia anunță deschiderea sezonului estival în iulie. Există însă o cerință pentru cei care vor să meargă în vacanță în Grecia: pașaportul de sănătate.

Ministrul grec al turismului Haris Theoharis a declarat într-un interviu acordat postului de televiziune grec Skai TV că se va încerca să se obțină cât mai mulți bani într-un sezon redus la 3 luni (iulie – august – septembrie), eventual încercând să-l prelungească și în octombrie. În general, sezonul turistic în Grecia se închidea pe 1 octombrie, câteva unități de cazare din zonele de turism de litoral fiind deschise până la mijlocul sau chiar sfârșitul lunii.

Ministrul a subliniat că Grecia dorește să fie o “destinație sigură” și că se va intră obligatoriu cu un “pașaport de sănătate” (“health passport”). Ministrul Theoharis nu a dat prea multe detalii cu privire la acest pașaport, doar că sunt discuții la nivelul Uniunii Europene, iar Grecia a cerut Comisiei Europene să prioritizeze lansarea unui astfel de pașaport.

Ideea inițială a fost apariția certificat de imunitate pe care l-ar primi doar cei care au contractat boală și care au scăpat de virus. Dar problema acestui certificat de imunitate este una simplă – nu există nici un studiu care să certifice că cei care s-au îmbolnăvit și s-au însănătoșit sunt sau nu imuni.

O altă propunere este că acest pașaport de sănătate să fie de fapt o brățară electronică care să monitorizeze permanent temperatura.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here