Situația COVID-19 în Olt: Un deces, 33 de persoane internate, 12 vindecate, 207 în carantină și 785 în izolare la domiciliu

Tabloul general al epidemiei de coronavirus în județul indică un deces provocat de boală, 33 de persoane infecția COVID-19 internate în spital, 12 vindecări, 207 de persoane în carantină și 785 în izolare la domiciliu.

Datele oficiale au fost transmise duminică de Prefectura Olt.

Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Olt, astăzi, 3 mai, au fost înregistrate alte patru cazuri noi în județul Olt, dar și un deces.

„Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12 persoane au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești.

Totodată, până acum, 33 persoane diagnosticate pozitiv cu infecția cu Covid-19 se află internate în spital.

Din nefericire, s-a înregistrat primul deces al unei persoane confirmate cu virusul Covid-19 în județul Olt. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 54 ani, internată în data de 21.04.2020 la Spitalul Județean de Urgență Slatina – secția ATI, în stare gravă. În data de 22.04.2020 a fost recoltată proba Covid-19, iar în data de 23.04.2020 a fost confirmată pozitiv. În data de 24.04.2020 a fost tranferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Craiova. Condiții medicale preexistente: obezitate și HTA.

În județul Olt, în carantină instituționalizată sunt 207 de persoane. Alte 785 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acest moment, pentru județul nostru au fost prelucrate 1200 de teste Covid-19, dintre care 84 de teste în ultimele 24 de ore.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20”, se arată în comunicatul transmis de prefectură.

Reamintim că femeia decedată, duminică, în urma infectării cu coronavirus era din comuna Scărișoara.

De asemenea, reamintim că printre cazurile de coronavirus confirmate duminică se numără doi salariați ai DGASPC Olt, care își desfășurau activitate în centrele de îngrijire a bătrânilor din Cezieni și Băbiciu. O altă persoană confirmată pozitiv este angajată la fabrica de textile din Caracal, unde există un focar al bolii, iar o alta a fost infectată după ce s-a aflat în contact cu o persoană purtătoare de coronavirus tot din Caracal.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis azi un număr total de 45 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus în Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here