Klaus Iohannis: Starea de Urgență nu va fi prelungită. Din 15 mai vom intra în Stare de Alertă

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că starea de urgență nu va fi prelungită după data de 14 mai, însă începând din 15 mai vom intra într-o stare de alertă.

Declarații LIVE TEXT ale președintelui Klaus Iohannis:

– Am finalizat întâlnirea cu premierului, am analizat situația în care ne aflăm din punct de vedere epidemiologic.

– Încep cu ceva legat de zilele care au trecut, weekend-ul de 1 mai. Am văzut cu toții că lucrurile au stat destul de bine. Sunt mulțumit de felul în care oamenii au reacționat, au stat acasă și nu am avut încălcări semnificative ale regulilor.

– Unele dintre decizile pe care le-am luat: Starea de urgență nu va fi prelungită, astfel că data de 14 mai mai avem stare de urgență.

Ce măsuri s-ar putea lua după 15 mai

Şeful Cancelariei premierului vorbea duminică despre mai multe scenarii pentru perioada de după 15 mai care sunt analizate în acest moment. Printre ele se află şi cel al prelungirii stării de urgenţă.

„Există toate scenariile pe masă. Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă, există scenariul modificării acestei situaţii şi declarării stării de alertă care să permită autorităţilor adoptarea unor măsuri restrictive în continuare, de o amploare mai mică, aşa cum există posibilitatea renunţării la situaţia de urgenţă şi de a derula o campanie de informare amplă la nivelul populaţiei astfel încât gradul de conformare la recomandările autorităţilor să fie în continuare unul foarte ridicat” declara, duminică, Ionel Dancă.

Luna trecută, preşedintele Iohannis anunţa că după 15 mai ar putea fi luate măsuri de relaxare a restricţiilor – “dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese în urma bolii scade, dacă noi respectăm cu toţii măsurile impuse de autorităţi şi lucrurile merg înspre bine”.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here