Recomandări IMPORTANTE pentru toți utilizatorii de telefoane mobile: trebuie să facă ASTA pentru a se feri de coronavirus

Recomandările oficiale ne spun să ne spălăm frecvent pe mâini, să păstrăm distanța socială şi să dezinfectăm suprafețele de lucru.

Măsurile oficiale de bio-securitate nu pun însă accent pe dezinfectarea telefoanelor mobile, în ciuda informațiilor obținute din peste 50 de studii care arată că ne atingem telefoanele mobile, în medie, timp de trei ore în fiecare zi.

Ceea ce înseamnă peste 5.000 de apăsări şi tot atâtea posibile contaminări. Cu toate acestea, peste trei sferturi dintre oameni nu și-au dezinfectat niciodată telefonul mobil.

De câte ori va spălați pe mâini, dezinfectați-va și telefonul mobil, ne spune vice-președintele Societății Române de Epidemiologie

Conf. univ. dr. Emilian Popovici, medic primar epidemiolog: „Telefonul mobil este un obiect de folosință apropiată pentru omul din zilele noastre și care are un nivel de contaminare cel puțin corespunzător nivelului de contaminare al celui care îl manipulează”.

În această pandemie, este obligatoriu să va spălați pe mâini și apoi să va dezinfectați și telefonul: după ce mergeți la toaletă, înainte și după ce mâncați, după ce puneți mâna pe obiecte folosite de mai multe persoane, cum ar fi întrerupătoarele. Sau după ce manipulați bani ori carduri bancare.

Emilian Popovici: „Între obictele cu cel mai mare grad de contaminare sunt banii, bancnotele de bancă care circulă necontroalbil, habar nu avem ce avem în mâna”.

Adriana Motoc, medic primar boli infecțioase: „Dacă nu suntem curați pe mâini, dacă am ieșit și am pus mâna pe lucruri care pot fi atinse, este bine să nu răspundem la telefon în momentul respectiv. Întâi ștergem cu șervețel antibacterian sau șervețel cu alcool și nu ne repezim să răspundem la telefon de prima dată”.

Dacă vă țineți telefonul în buzunar, asigurați agenților infecțioși o temperatură constantă, care le este pe plac. Spre exemplu, vorbim despre mediul perfect pentru înmulțirea bacteriilor patogene.

Dr. Adriana Motoc: „Din fericire, firmele care produc aceste telefoane s-au asigurat că telefoanele să poată fi curățate, nu pot fi însă curățate cu clor și trebuie să avem grijă să nu stropim. Se pune pe o cârpă, se curată foarte bine suprafețele. Din păcate, nu cu clor, deși acesta e foarte eficient, dar distruge aparatura”.

Telefonul mobil se igenizează cu șervețele cu alcool izopropilic sau cu orice altă soluție pe bază de alcool, cu o concentrație de cel puțin 70%. Husa telefonului poate fi spălată cu apă și săpun. Pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale – STS – găsiți un ghid de recomandări pentru dezinfectarea echipamentelor IT.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here