Angajații Spitalului Slatina care au intrat în contact cu bărbatul care ulterior a murit de COVID-19, rezultate negative

Au venit rezultatele probelor recoltate celor 16 angajați ai Spitalului Slatina care au intrat în contact cu bărbatul din Șerbănești depistat cu coronavirus și care a și murit, joi, de COVID-19, în toate cazurile existând rezultate negative.

Informația vine chiar de la managerul spitalului, Cătălin Rotea.

„În urma confirmării, în data de 05.05.2020, a unui pacient pozitiv cu COVID – 19, care a fost internat în cadrul Secției de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, astăzi, 07.05.2020, în urma sosirii rezultatelor probelor prelevate celor 16 cadre medicale, care au intrat în contact cu pacientul, purtând echipamentul standard de protecție, va comunicăm că toate cele 16 teste efectuate sunt negative”, a declarat managerul Spitalului Slatina.

15 asistente și un medic de pe Secția Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina au fost plasate, marți, în izolare la domiciliu după ce un fost pacient internat a fost depistat cu coronavirus.

Este vorba de bărbatul de 57 de ani, din Șerbănești, care, după externare, s-a internat la o clinică din București, unde a și fost testat pentru COVID-19 înainte de a fi trimis acasă. Ulterior, el a fost depistat cu coronavirus și internat, în urmă cu două zile, la Spitalul Caracal.

Din păcate, bărbatul a murit joi, fiind al doilea deces cauzat de noul tip de virus chinezesc.

De la începutul epidemiei de coronavirus, la nivelul județului Olt au fost raportate 48 de cazuri de infecție cu COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here