Lotul polițiștilor din Olt cercetați pentru luare de mită a fost lărgit. Cine este noul inculpat

Imaginea de la prinderea în flagrant delict a celor patru polițiști

Lotul celor patru polițiști de la Poliția Rutieră Olt cercetați de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt după ce, în luna martie, ei au fost prinși în flagrant delict primind mită de la un investigator sub acoperire, s-a lărgit, printre inculpați numărându-se și o femeie, cercetată pentru dare de mită.

Este vorba de o femeie care se afla la volanul unui autoturism oprit de cei patru oameni ai legii înainte să oprească mașina condusă de cel care se afla sub acoperire. Procurorii și-au dat seama că ar putea avea de-a face cu încă un act material de luare de mită din declarațiile polițiștilor inculpați.

„Aveam noi niște indicii după o recunoaștere care a rezultat din declarațiile lor. Anterior actului material cu investigatorul sub acoperire, a mai fost oprit un autovehicul pe care noi l-am identificat aparținând acestei persoane, oprire la care s-a întocmit un proces-verbal în care noi am observat că erau alte abateri constate decât cele care fuseseră săvârșite în realitate, mai grave. Dar suntem doar în investigații, nu avem niște dovezi certe”, a declarat, pentru OLT-ALERT.RO, prim-procurorul Parchetului Olt, Anca Anuța.

Femeia, Loredana Mihaela Popa, cercetată acum pentru luare de mită, a fost pusă sub control judiciar, dar instanța a ridicat măsura preventivă instituită de anchetatori.

„În acest din urmă caz noi am dat control judiciar, în sensul că persoana în cauză să nu ia legătura cu ceilalți inculpați, dar instanța a ridicat această măsură”, a mai precizat șefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Cei patru agenți de la Rutieră, respectiv Elvis-Adrian Găneșanu, Mircea-Mihăiță Coman, Șerban-Octavian Enculeasa și Mircea Pană, au fost prinși în flagrant delict, în martie anul acesta, de ofițerii Serviciului Județean al Direcției Generale Anticorupție (DGA) în timp ce primeau bani de la un conducător auto oprit pe DN65, în zona Pădurea Saru, pentru a trece cu vederea încălcarea legislației de către acesta (în realitate, un investigator sub acoperire).

„Din actele de urmărire penală rezultă că există probe/indicii temeinice, care conduc la bănuiala rezonabilă că la data de 10.03.2020, în jurul orei 11:10, agenţii de poliţie din cadrul I.P.J. Olt – Serviciul Rutier, G.E.A., E.Ş.O., C.M. şi P.M., în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, cu autospeciala de poliție marca Dacia Logan având numărul de înregistrare B 74 PFL, pe DN 65, în zona Pădurea Saru, jud. Olt, au oprit în trafic un autoturism marca Opel, condus de către numitul S.M., care circula cu viteză peste limita legal admisă, pentru care se impunea sancţionarea contravenţională a conducătorului auto,  însă agenţii de poliţie efectuând un act contrar acestor îndatoriri, au primit suma de 400 lei, pentru a nu mai fi întocmit proces-verbal de sancţionare contravenţională, ceea ce s-a şi întâmplat, conducătorul auto nemaifiind sancţionat, pentru abaterea la regimul rutier.

Agenţii de poliţie G.E.A., E.Ş.O., C.M. şi P.M, au fost surprinşi în flagrant având asupra lor patru bancnote a câte 100 de lei fiecare, bani care corespund întocmai cu seriile a patru bancnote aflate în cuprinsul procesului verbal de notare a seriilor bancnotelor ce compun suma de 1.200 lei, întocmit cu ocazia efectuării procedurii flagrantului şi care au fost puşi la dispoziţia investigatorilor sub acoperire autorizaţi în cauză”, spun procurorii de la Parchetul Olt.

Procurorii mai arată că în sarcina agentului Șerban-Octavian Enculeasa s-a mai reținut o faptă similară, consumată în noiembrie 2019.

Reținuți pentru 24 de ore și, ulterior, arestați preventiv, cei patru agenți de poliție au fost puți în libertate de Curtea de Apel Craiova, care le-a admis contestațiile la măsura luată de Tribunalul Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here