Sprijin de la stat pentru ALRO, TMK Artrom, Pirelli și pentru alți mari angajatori din Slatina. Știrbu: Am promis, am rezolvat!

Pentru că în perioada stării de urgență s-au lovit de mari probleme în urma blocării exporturilor, Guvernul României acordă sprijin marilor angajatori prin garantarea creditelor, pe modelul IMM-INVEST.

Măsura este prevăzută de un act normativ adoptat săptămâna trecută de Guvern, grație căruia marii antreprenori pot accesa credite cu garanţii date de stat la EximBank. Ideea aparține deputatului de Olt Gigel Știrbu, care a purtat discuții pe această temă atât cu premierul Ludovic Orban, cât și cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Tot el este și cel care a facilitat o importantă întâlnire a directorilor ALRO și TMK Artrom, Gheorghe Dobra și Adrian Popescu, cu premierul României, căruia i-au fost expuse problemele cu care se confruntă marile entități economice în timpul stării de urgență.

„Am promis, am rezolvat! Discuțiile cu Prim-Ministrul Ludovic Orban si cu Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, despre acordarea unui sprijin financiar pentru marii antreprenori și angajatori români, care din cauza blocării exporturilor au întâmpinat mari probleme cu capitalul de lucru, s-au materializat prin emiterea unei Ordonanțe de Urgență.
Prin acest act normativ emis de Guvernul PNL marii antreprenori pot accesa credite cu garanţii date de stat, la EximBank, ca pe profilul IMM-INVEST care s-a dovedit un succes garantat!
Iată cum Guvernul PNL, prin măsuri responsabile si prompte, a reușit să salveze numeroase locuri de muncă, având în vedere că marii antreprenori de pe platforma industrială a Slatinei au peste 10000 de angajați!”, a declarat Gigel Știrbu.

De acest sprijin ar urma să beneficieze, printre alții, ALRO, TMK Artrom, Pirelli, Prysmian, Bekaert, care astfel vor putea menține locurile de muncă existente.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here