Când se vor redeschide terasele, restaurantele și plajele și de ce vor depinde, totuși, termenele

Terasele din România se vor redeschide de la 1 iunie, cu respectarea unor recomandări specifice pentru a limita răspândirea COVID-19, în timp ce restaurantele și plajele vor putea primi turiști din 15 iunie, a declarat Răzvan Pârjol, secretar de stat responsabil cu turismul în Ministerul Economiei, pentru G4Media.ro. Declarația demnitarului vine după discuția pe care reprezentanții Guvernului și cei ai industriei HoReCa au desfășurat-o, marți, și despre care a vorbit însuși premierul Ludovic Orban, în Parlament, când a făcut noi precizări despre răspunsul autorităților la criza COVID-19.

Terasele se vor redeschide de la 1 iunie. Restaurantele și plajele, din 15 iunie

„Acesta este planul, e dorința noastră – oficiali și reprezentanți ai sectorului, și vom monitoriza situația epidemiologică din această perioadă pentru a putea respecta termenele”, a declarat Pârjol.

Secretarul de stat a subliniat că măsurile de distanțare fizică pentru terase, restaurante și plaje au fost stabilite cu patronatele din sector încă din 24 aprilie.

„Nu mi-aș dori să devenim atât de restrictivi, încât să devină un chin reluarea activității în acest sector. Va fi vorba despre reguli de bun simț”, a adăugat Răzvan Pârjol.

Cum turismul este afectat puternic de criza COVID-19, spune secretarul de stat, Guvernul și reprezentanții sectorului au ajuns la un consens, astfel încât firmele care au concesionat plajele, să nu mai plătească două dintre cele trei rate ale sumelor anuale datorate Apelor Române.

Premierul Ludovic Orban afirma și el, sâmbătă, că intenția Guvernului PNL este să permită sezonul turistic estival, în condițiile în care acesta a fost pus la îndoială de pandemia de COVID-19 și efectele sale, determinând anumiți experți din sector să afirme că va mai trece ceva vreme până când românii se vor putea bucura de o vacanță normală.

„Intenţia noastră, sigur, este în măsura în care nu există o răspândire mai largă, un număr mai mare de cazuri de infectare, intenţia noastră este, în condiţii foarte bine reglementate, este să permitem sezonul turistic estival”, afirma Ludovic Orban, în Vama Albița din județul Vaslui.

„Europa are nevoie de o vacanță”, strategia UE pentru salvarea turismului

Trendul din România este similar cu cel propus de Uniunea Europeană, care a prezentat strategia pentru turism, sub denumirea generică de „Europa are nevoie de o vacanță”, cu promisiunea că responsabilii politici vor face ce ține de ei pentru a salva măcar o parte din sezonul de vară.

„Aceasta nu va fi o vară normală. Însă, dacă facem toţi eforturi, nu va trebui să petrecem vara blocaţi acasă, iar vara nu va fi pierdută complet de industria turistică”, a subliniat Margrethe Vestager, vicepreşedinta executivă a Comisiei Europene.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here