Asistenta de la Ambulanța Olt a intrat în contact cu mai mulți pacienți înainte să fie depistată cu coronavirus

Asistenta de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt depistată cu coronavirus a intrat în contact cu mai mulți oameni care au avut nevoie de servicii medicale înainte să fie confirmată cu infecția COVID-19.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, asistenta are 45 de ani și este din Argeș a fost internată azi în Spitalul Mioveni, având semne specifice infecției încă din data de 16 mai. În ultimele 14 zile, ea a intrat în contact atât cu colegii de tură, cât și cu pacienți.

„Persoana de sex feminin, în vârstă de 45 ani, din județul Argeș, a fost internată în Spitalul Covid Mioveni din data de 18.05.2020, cu semne specifice infecției din data de 16.05.2020.

Din ancheta epidemilogică reiese că pacienta este angajată a Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Au fost identificați toți contactii direcți, dintre angajații S.J.A Olt. Au fost identificați pacienții cu care a venit în contact în ultimele 14 zile, în timpul programului de lucru, ocazie cu care s-au și recoltat teste de control pentru determinarea infecției COVID-19. Contacții de familie sunt în supravegherea județului de domiciliu”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

A fost dispusă măsura izolării la domiciliu a tuturor colegilor de tură, pe o perioadă de 14 zile, dar și aplicarea măsurilor de curățenie și dezinfecție curentă a tuturor spațiilor la Ambulanța Olt.

Citește și O angajată a Serviciului de Ambulanță Olt, confirmată cu coronavirus. Toți colegii ei de tură, izolați la domiciliu

Este al doilea caz de cadru medical infectat cu coronavirus în Olt, după ce, săptămâna trecută, a fost confirmată pozitiv o asistentă din Secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Slatina.

De la începutul epidemiei de coronavirus, în județul Olt au fost înregistrate 53 de cazuri de persoane diagnosticate cu infecția COVID-19, nepunându-se la socoteală și cazul asistentei de la Ambulanță, care a fost înregistrat în Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here