O angajată a Serviciului de Ambulanță Olt, confirmată cu coronavirus. Toți colegii ei de tură, izolați la domiciliu

O angajată a Serviciului de Ambulanță Județean Olt a fost confirmată cu coronavirus, luni, informează OLT-ALERT, citând surse din sistemul de sănătate. În prezent, femeia se află internată în Spitalul Mioveni din județul Argeș. 

Este vorba de o asistentă, iar internarea ei la Spitalul Mioveni se explică prin faptul că acolo are domiciliu, ea făcând zilnic naveta cu mijloace de transport în comun. De fapt, se presupune că așa a și contactat infecția.

„Nu putem spune cu certitudine care este sursa de la care persoana a contactat boala, pentru că ancheta epidemiologică este în curs”, a declarat prefectul de Olt, Florin Homorean.

Autoritățile au luat măsuri și în privința colegilor cu care asistenta s-a aflat în contact, aceștia fiind testați și, apoi, trimiși acasă, în izolare. Este vorba de 20 de cadre medicale cu care femeia lucra pe tură, locul lor la serviciu fiind luat de alți colegi chemați de acasă.

„Au fost chemate de acasă cadre medicale care sunt în tura de noapte”, a declarat una dintre sursele OLT-ALERT.

Este al doilea caz de cadru medical infectat cu coronavirus în Olt, după ce, săptămâna trecută, a fost confirmată pozitiv o asistentă din Secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Slatina.

De la începutul epidemiei de coronavirus, în județul Olt au fost înregistrate 53 de cazuri de persoane diagnosticate cu infecția COVID-19, nepunându-se la socoteală și cazul asistentei de la Ambulanță, care a fost înregistrat în Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here